(alla bilder är klickbara)
 

 

Traditionsenligt hölls Mussjöpimpeln på långfredagen (14 april). Första Mussjöpimpeln arrangerades den 5 april 1996, så det var i år 10 års jubileum och därmed den 11: e upplagan. Vädret var mulet, 4 grader varmt och vindstilla. Det var lite s.k. ”uppståvatten” på sjön, dock inte värre än att det gick att gå på isen.

 

Arrangörsplatsen med prisbord på Mussjön, väster om Järkvissle.

Tack alla 44 sponsorer! Imponerande antal!

Ett dignande prisbord.
Arrangörsstaben i Järkvissle-Västanå fiskevårdsområdesförening. Fr. vänster: Jan Karlsson, Nils-Magnus Westin, Örjan Rudin, Monica Karlsson och Lennart Berg. Alla har sina egna fiskemetoder!
Jill Jansson, Sillre, med en präktig fångst.
Hon blev sedermera 3: a!

 

  Pimpeltävlingens nestor snart 92 åriga
Valter Nordin från Klärke
   
  Vissa bara njöt av rofylldheten.
 Två svenska mästare i fotboll! Lagkaptenen Tobias Samuelsson (28, bor i Göteborg) och till höger Fredrik Samuelsson (32, Norrköping). Av ursprungliga 110 fotbollslag i Sverige vanns SM-finalen i Malmö den 8 april 2006 av Göteborgslaget Skälarö FC, i 5-mannalagfotboll, utomhus, och på gräs. Nu väntar EM i Wien och om det blir succé där, så går VM i Tyskland i anslutning till ordinarie fotbolls-VM. Av Skälarö FC: s 7 spelare har inte mindre än 4 spelare ett förflutet i IFK Timrå. VM i 5-mannalagsfotboll arrangeras vart annat år.
  

90 årsdagen kryper allt närmare. Grattis på förhand Erik Edvall!


Ett mycket populärt ställe var gaphyttan med utdelning av varmkorv och Festis.
   
Radarparet Erik Edvall (till vänster) och Lasse Jonsson
var även i år ansvariga för den mycket goda och uppskattade varmkorven.
 
   
Det var Järkvissle-Västanå fiskevårdsområdesförening som arrangerade familjedagen på Mussjön. Fiskare kom från när och fjärran. Många påskhemvändare deltog. Närmare 100 personer löste inträde (50: -) och fick för den ”pengen” fiska, äta varmkorv, dricka Festis och hoppas på vinst i lotteriet. Fisketävlingen varade i två timmar (11.00 – 13.00), och segrare i år blev Britt-Inger Melin från Indal. Hon fick flera fiskar med en sammanlagd vikt på 1015 gram. Grattis!
   
Prisutdelningen väcker alltid stora förhoppningar
Årets fiskemästare blev Britt-Inger Melin från Indal. Vinstvikten 1015 gram. Grattis! En kvinna i år igen!  Förra året vann Carola Eriksson från Sillre. Carola var framgångsrik även i år, även om hon inte blev fiskemästare.  
Det lönar sig att kämpa. Carina Österlund, Rötbacken i Åsen, vann en middag för två personer på Utsiktens Turistgård (vinstvärde 400: -), för de här små fiskarna.  
   
Fotografen Arne Johansson, Järkvissle, ville också vara med på bild.
 

Text och foto: Arne Johansson

 

 

Hit Counter