Julkonsert i Lidens skola 7 dec 2006

 

Skolgårdsprojektet hade även i år arrangerat en julkonsert med skolbarnen från förskoleklassen till och med klass 6. Barnen sjöng klassvis och tillsammans. Dessutom läste några barn dikter, spelade instrument och sjöng solo.

 

Aulan var fullsatt denna kväll, liksom tidigare år, vilket är ett bevis på att julkonserten är ett uppskattat evenemang av både föräldrar, syskon samt mor- och farföräldrar.

 

Skolgårdsprojektet, som startade 2001, har som målsättning att förbättra skolgårdsmiljön för barnen och att ge dem leksaker som kan användas på rasterna. Eftersom skolan genomgår en omfattande renovering har vi beslutat att barnen detta år får dela på vinsten klassvis för att kunna köpa det som dem behöver på rasterna.

 

Ett STORT TACK till alla barn, lärarna Eva och Monika och alla som kom och lyssnade på barnen.

 

Skolgårdsprojektet

 

 

 
Therese tar betalt vid kassan I förgrunden ser vi tomtenissarna Joel och Sebastian som väntar på att få sjunga. Tomtenissen Linus tittar nyfiket fram för att få vara med på bild
I förgrunden har vi Alfred, Linus, Josef och bakom dem ser vi Ebba och Alva som undrar om föreställningen inte ska börja snart  
  På tredje raden ser vi Peter, Hampus och Rickard som verkar undra som händer på sidan av scenen.
 Här sitter barnen i väntan på att få uppträda.  Nu har barnen kommit igång och det är F-2 som uppträder. De dansar och sjunger en Rock låt. Vi ser Tilda, Alva och Mysan i full action
Publiken hakar på och rockar för fullt.   
  Barnen F-2 dansar Rock och publiken väntar spänt på nya rörelser.
Här har vi lite "Rock rörelser" som barnen visar för publiken Ja, lite gymnastiska rörelser har ju aldrig skadat. Publiken verkar trivas.
      
Klass 3-4 sjunger och trollmor Monika är koncentrerad på sina noter när hon spelar  
 Här läser Oscar en dikt som han skrivit om glädje Jesper, Tomas och Camilla har även de läst en dikt som de skrivit.  
  Lynn spelar en julsång och i bakgrunden väntar Sofia på sin tur att få spela. Trollmor Eva sitter och lyssnar.
Klass 5-6 sjunger sin julsång för publiken. Nu är det sista sången och alla barnen,F-6 stämmer in i en julsång. Trollmor Eva och Monika sjunger med.
 

 

Text: Jeanette Byström Grein    

Fotograf: Ingela Gradin    

 

Hit Counter