Julmarknad i Västanå 15/11 2008
med unikt skivsläpp

 

Traditionsenligt hölls i våra hemtrakter årets första julmarknad i Västanå-Korsåmons Bygdegård, lördagen den 15 november 2008. Ett stämningsfullt snöfall inramade evenemanget och hindrade inte det stora antalet besökare att ta sig till Jämtlandsgränsen. Stora salen var i år fylld till bristningsgränsen med försäljningsstånd. Det var varmt och trångt, precis som det skall vara på en riktig julmarknad. Många försäljare var från Västanå med omnejd och kvaliteten var hög på hantverk, bakverk, hemgjorda klädesplagg och mycket mycket mera.

 

Det är almanackornas år 2009. Bygdegårdesföreningen har gjort en almanacka med vackra motiv från Västanå och Korsåmon. Trollmanacken  med Rolf Lidberg teckningar har återuppstått genom Trollska Galleriets initiativ.

 

Innanför entrén bjöds på körvänlig glögg (för tydlighets skull bilkörvänlig glögg), och i kaféet serverades skinksmörgåsar, hembakt bröd med kaffe eller te. Och ville man ha något mer att tugga på, så fanns det grillkorv utomhus.

 

Vokalgruppen Ton i Ton sjöng s.k. Christmas Carols i kaféet, så man nästan fick känslan av gamla klassiska julfilmer. I marknadens halvtid fylldes scenen av Lidens Kyrkokör som sjöng spirituella och lättsamma julsånger under ledning av körledaren Anne-Lise Lindberg Sjödin.

 

  


Arne Johansson, Järkvissle Film & Media, som har producerat den unika CD-skivan ”Julmusik i Liden” med bl a Lidens Kyrkokör, berättade om skivans tillblivelse och passade på att tacka alla inblandade. Han överlämnade det första officiella skivexemplaret till ordföranden i Västanå-Korsåmons Bygdegårdsförening Gun Melander.  Ca 70 personer medverkar på skivan som samtidigt är en jubileumsskiva med anledning av Lidens kyrkas 150 års jubileum i år. Inte mindre än 22 vackra julsånger finns med. Och i det 24-sidiga instickshäftet finns kyrkans historia liksom julmusikens under 150 år.

 

 

 
 
   
 

 

Arne Johansson

Text

 

Annika Persson och Arne Johansson

Foto

 

 

Hit Counter