VINSMAKNING OCH FINSMAKNING!

Vi var ca 60 personer som fördelade på två kvällar fick en liten inblick i vinets värld, för det är en hel vetenskap! Victoria Melin, allas vår lilla Fröken Icander, bjöd in till en spännande upplevelse på vandrarhemmet och ingen gick därifrån utan att ha lärt sig något nytt. Kjell Öberg, vinexpert på ICA Meny, guidade oss igenom 5 olika viner och vi fick "rulla" och "kolla kroppen" och "sila" och spotta i glaset! Att det fanns så mycket historia bakom varje flaska slog mig som en ny medvetenhet och jag kände mig riktigt "hednisk" när jag tänkte på alla flaskor som man nätt och jämt ägnat ens färgen på innehållet en tanke innan det hamnat i strupen och flaskan i glasigloon!

Att koppla bort förnuftet och andas in aromen från vinet och sedan plocka fram vilka ingredienser som som framträder efter en stund, var riktigt roligt. Och vi var riktigt duktiga på att hitta rätt. Avslutningsvis fick vi pröva något som i alla fall inte jag skulle trott på innan – ett sött dessertvin som vi sköljde ner pepparkakor med mögelost på!

Jättegott! Vi hade en mycket trevlig stund och tackar Victoria för hennes initiativ. Personligen så minns jag en sak allra mest och det var när Kjell sa att det fanns egentligen inga regler för vad som passar till rött eller vitt vin. Man ska smaka sig fram och dricka det man tycker om – så vill man dricka rödvin till fisken eller vitt till älgsteken-gör det!

Kerstin-Cahling Hansson