Gussjöpimpeln 2000

 

Så var det återigen dags, för den numera traditionella  pimpeltävlingen på Gussjön. Återigen var vädrets makter på vår sida. Från en klarblå himmel  stod solen som spön i backen! Och skämt åsido många spön var det i farten denna dag.

Närmare 3000 personer hade tagit sig till Gussjön i år. Många hade kommit med skoter, närmare 500 skotrar räknade vi till!

Även bilburna pimplare visade sitt intresse. Vid starten av pimpeltävlingen rusade alla fiskare ut för att förhoppningsvis rycka upp den största fisken i mannaminne. Men det verkade väldigt dött och alla verkade trivas i alla fall. Tjejerna vid ” gatuköket” hade det väldans jäktigt. Kön verkade aldrig minska. Inte så konstigt egentligen, eftersom folk inte fick nån fisk, så det åts väl hamburgare i stället. Vid halvtid hade det i alla fall kommit in några småfirrar till vägning, men det var inte några stora fångster att tala om.

Det agnades med nya maggotar, och en förhoppning om att få upp en firre som skulle ta pimplaren till prisbordet, när klockan närmade sig 14.00 och tävlingstiden var slut. När alla fiskar var vägda så visade det sig att, det var en kvinnlig vinnare i år.

Och hon fick välja sig en vinst från det dignande prisbordet, och hon valde en högtryckstvätt. Men gladast denna dag var nog andra pristagaren Stefan Nilsson som fick en alldeles egen parabol. Grattis Stefan! Sedan startade en väntan som är sig lik varje år. Det väntas, och spekuleras… Vart skall vinsterna på lotteriet gå i år, kommer vinnarna att vara här??? När klockan närmade sig 15.00 var det så dags. I år stod det en skoter och två bilar ” på spel ”.

När lotterikontrollanten gav lotten till Nisse så var spänningen hög. -1:a priset i årets Gussjö-pimpel går till Paul Höglund i Kovland! Folkets jubel… Men Paul var tyvärr inte där så vi fick ringa till honom istället.

Och glad blev han. Bilarna gick till Härnösand och Sörbygden. Så var återigen en pimpel slut, och som vanligt rasslade det bara till och alla försvann. Utom arrangörerna som alltid blir kvar ett tag till, alla grejor skall ju hem igen.. skotrar, bilar, grillgrejor, sekretariatsvagnar o.dyl. Vi ses nästa år igen, eller hur! Ha det bra till dess…

/Pibbles